Снимка pixabayФирмите ще трябва да правят продукти като хладилници, перални, съдомиялни

...
Снимка pixabayФирмите ще трябва да правят продукти като хладилници, перални, съдомиялни
Коментари Харесай

ЕК задължи производителите да дават 10-годишни гаранции на бялата техника

Снимка pixabay

Фирмите ще би трябвало да вършат артикули като хладилници, перални, съдомиялни и тв приемници по-дълготрайни и ще би трябвало да доставят аварийни елементи за машините до 10 години, написа Блиц. Това плануват признати от Европейската комисия нови ограничения за екодизайн на електрическите уреди, които ще влязат в действие от 2021 г. За първи път те включват условия за поправимост и рециклируемост на уредите, допринасяйки за задачите на кръговата стопанска система посредством възстановяване на продължителността на живота, поддръжката, повторната приложимост, модернизацията, преработването и обработката на отпадъците на уредите.

Промените са провокирани от тъжби от консуматори в Европа и Северна Америка, поради проблем с техниката, която се скапва незабавно, откакто изтече гаранционният й период. Тъй като притежателите не могат сами да ремонтират машините – или да намерят някой различен, който да го направи на прилична цена, са принудени да купят нови. Съгласно новите стандарти производителите ще би трябвало да дават аварийни елементи като уплътнения и термостати на вратите, налични за професионални сервизи.

Тези елементи ще би трябвало да бъдат лесни за ремонт с налични принадлежности и без да повреждат продукта. “Новите условия за ремонт ще оказват помощ за възстановяване на живота на ежедневните уреди, които сега се отхвърлят прекомерно бързо.

От решаващо значение е да преодолеем сегашната наклонност “изхвърляне ”, която изчерпва естествените запаси и изпразва джобовете на потребителите ”, разяснява измененията Моник Гойенс, общоприет шеф на BEUC, Европейската асоциация на потребителите. Проучване сподели, че сред 2004 и 2012 г. делът на огромните домашен уреди, които са се развалили в границите на пет години, се е нараснал от 3,5% на 8,3%.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 robotron2000 (преди 3 секунди) Рейтинг: 25511 | Одобрение: 5426 А това че на опела и Фолксваген сменяш целият дроселен модул за 700 лв. :wassat: тя колата не коства толкоз.... Еми като не коства толкоз, карай я на металекса!!! Напиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР